Interviuri

Școla pentru Cuplu – Domnica Petrovai

14 februarie 2018

Conflictele într-un cuplu sunt normale. Aș zice chiar necesare. Dar ce facem dacă nu știm să le controlăm, aplanăm și astfel să ajungem să ne retragem afecțiunea, criticăm mai mult, devenim defensivi, tăcuți și distanți. Eu am învățat că într-un cuplu sănătos este nevoie de multă dragoste, afecțiune, tandrețe, mai mult timp petrecut împreună, pasiune și înțelegere. Aș adăuga și toleranța, cea mai importantă, după părerea mea. Pentru că de fapt asta este și ceea ce trebuie să transmitem mai departe copiilor noștri.

Invitata mea de astăzi este psiholog clinician și psihoterapeut, fondatorul companiei Mind Education Health și al Școlii pentru Cupluun proiect dedicat celor care cred în relații fericite și sănătoase. Are o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului, oferind servicii și programe dedicate cuplurilor.  Este, de asemenea, și autorul primului curs online pentru cupluri: Pentru noi doiEste și consultant pentru organizații guvernamentale (UNICEF, Centrul Național de Sănătate Mintală, Ministerul Sănătății, OIM) și non­guvernamentale, Salvați Copiii, LRSM, Fundația Copiii Noștri, SOS Satele Copiilor în dezvoltarea de servicii de sănătate mintală pentru copii și părinți.

M-am bucurat enorm să o cunosc și să aflu de la ea tainele unei relații sănătoase dar și de ce este important ca o femeie să rămână vulnerabilă.

Astăzi, Domnica Petrovai.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply