Fashion

Cămașa de 1 Decembrie

2 decembrie 2017

Momentul în care femeile au început să poarte cămăși asemănătoare cu cele ale bărbaților a fost la începutul anilor 1900, atunci când celebra Coco Chanel a început să devină un nume cunoscut în lumea modei. Coco iubea stilul masculin și considera că pantalonii cu dungă sau cămașa albă, piese de altfel exclusiv masculine, s-ar potrivi de minune și femeilor. Așadar, le-a arătat femeilor ce înseamnă clasic, frumos și în același timp extrem de elegant și feminin. Prin anii ’30-’40 cămașa era din ce în ce mai cambrată pe corpul femeilor, iar în anii ’50, o altă imagine celebră, Marilyn Monroe, a pornit un alt trend, acela al cămășilor accesorizate cu centuri late. În anii următori, ’60-’70, cămășile femeilor au o nouă imagine, imprimeurile. Anii ’80 aduc în prim plan cămașa cu umeri voluminoși, iar din ’90 cămașa își reia  croiala clasică.

Ajungem în zilele noastre și cred că v-aţi dat seama cum în ultimii ani cea mai esențială și versatilă piesă vestimentară pe care orice femeie trebuie să o aibă în garderobă este minunata cămașă albă. Este după părerea mea, cea mai importantă piesă ce ne ajută la formarea mai multor stiluri vestimentare pentru că este simplă și clasică. Marlene Dietrich spunea: “Sunt un gentleman în adâncul inimii”. Și asta pentru că reușea extraordinar de bine să își accentueze feminitatea cu piese vestimentare masculine, cum ar fi cămașa sau tuxedo.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, iar cu această ocazie producătorul de cămăși Braiconf lansează, pentru a treia oară, un nou model de cămașă în ediție limitată. Cămaşa omagiu de 1 Decembrie a fost creată în fabrica brăileană și se găsește în varianta feminină și evident, masculină.


Modelul broderiei pentru care au optat anul acesta reprezinta  un element ancestral de forță: coarnele berbecului, unul dintre cele mai vechi elemente de ornamentică, de altfel cu multiple semnificații. În anumite zone din România, coarnele berbecului sunt inscripționate pe stâlpii caselor, se regăsesc în broderia iei sau a fotelor. Și tot acestea apar frecvent, ca temă, în picturile suprarealiste ale lui Dali și Picasso. Coarnele berbecului reprezintă forță și victorie, iar simbolul înseamnă și un nou început, renaștere a vieții, având puterea de a schimba și a echilibra energiile.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply