Interviuri

Bijuteriile de autor – Moogu

16 octombrie 2017

Creează bijuterii. Frumoase, elegante, deosebite dar și versatile pentru orice ținută și de ce nu vârstă. Cea mai recentă colecție ready to wear – White Spark Beauty 2017- este realizată din argint placat cu aur rose și încrustate cu zirconii clare, iar la cerere din aur și pietre prețioase. Mi se pare că este cea mai reușită de până acum. Poate pentru că îmi place mie foarte mult.

Însă povestea ei a început mai demult, în 2010. Atunci a lansat prima colecție de bijuterie contemporană doar din plexiglas. O colecție total atipică pentru piața noastră mai ales că bijuteria contemporană era la început, așadar puțin cunoscută și mai ales apreciată. După terminarea cursurilor la școala de bijuterie a lui David Sandu, a început să lucreze cu metale precum: argint, alamă, cupru, ba chiar și lemn, dar și cu pietre semiprețioase și prețioase. A absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design, a terminat un master în Comunicare Vizuală și Media, iar apoi a lucrat ca Art Director într-o agenție de publicitate. Se pare că partea de design a atras-o mai tare, căci bijuteriile create de ea sunt de o calitate ireprosabilă și spectaculoase.

Ce îmi place la ea? Are viziune. Iar asta contează cel mai mult la un designer, mai ales de bijuterii. Și da, are talent, unul uriaș. Incontestabil. Fiecare bijuterie a ei este o creaţie originală, expresivă și menită să fie purtată mulți ani.

Astăzi, Andreea Mogoșanu (MOOGU).

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply