Interviuri

“Nu există prost/bine îmbrăcat”, Janina Nectara

24 mai 2017
  1. A studiat enorm de mult, a lucrat cu nume mari din industria modei internaționale, iar rezultatele se văd în tot ceea ce a realizat până astăzi. La doar 21 de ani a absolvit două facultăți, Academia de Studii Economice și Școala Națională de Științe Politice. Apoi a urmat Facultatea de Fashion Design din cadrul Universității Timișoara, iar în urmă cu câțiva ani a urmat un curs de management al modei la Paris Fashion Institute unde i-a avut drept lectori pe Karl Lagerfeld, Yohji Yamamoto și Alexander McQueen. După terminarea cursului a rămas în Paris, pentru a lucra cu Godfrey Deeny, fondatorul revistei Vogue L’Uomo, actualmente fashion editor la Le Figaro și critic de modă masculină pentru Financial Times. Astfel, a început să aibă acces la evenimentele marilor case de modă, de la prezentări Hermes, la cocktailuri organizate de Chanel și lansări ale colecțiilor Dior.

A mers mai departe și a făcut un internship în New York la Oscar Dela Renta,  a apărut în publicații de profil, precum Vogue, L’officiel sau Vanity Fair.

Astăzi deține un blog de modă foarte apreciat, Fashion avec Passion și are o colaborare constantă și frumoasă cu Vogue Turcia de care este extrem de mândră și încântată. Fiind atât de bine ancorată în lumea modei, este o prezență constantă la prezentările de modă de la Milano și Paris. A fost îmbrăcată de Roberto Cavalli și Giorgio Armani pentru show-urile din Milano în ținute red carpet, fiind desemnată de Vogue Mexic, Vogue Franța sau New York Times printre cele mai bine îmbrăcate invitate de la Fashion Week. New York Magazine a inclus-o în topul celor mai bine îmbrăcate personalități de la Paris Fashion Week alături de actrița Olivia Palermo și supermodelul Victoria’s Secret, Karolina Kurkova, iar Vogue America a realizat un articol despre trendurile momentului, în care apare împreună cu Rihanna și Dree Hemingway (stră-strănepoata celebrului scriitor Ernest Hemingway).

Este căsătorită și mămica unui băiețel născut la sfârșitul anului trecut, decembrie. Este adevărat că prioritățile s-au schimbat, cel puțin în primul an cu cel mic, însă atunci când are puțin timp liber  se concentrează la următorul ei proiect. O carte care va prezenta principii de styling revoluționare și soluții ingenioase, destinate femeilor care trec prin schimbări fizice dintre cele mai diverse și care își doresc să devină astfel propriul stilist.

Ce îmi place la ea? Ambiția constantă. Asta a dus-o la ceea ce este astăzi. Elegantă, la propriu și la figurat, modestă, caldă, dar și fermă în argumente atunci când vine vorba despre modă și stil.

Astăzi, Janina Nectara.

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Alexa 13 iunie 2017 at 23:28

    Buna seara!
    Doar 21 ani are doamna?!
    Mersi!!!!
    Esti o femeie foarte misto’!!!!

  • Leave a Reply