Interviuri

La capătul lumii

1 aprilie 2017

Caldă, curată și blândă. Așa este EA dar mai ales vocea ei. Ca să o înțeleg mai bine am ascultat-o cu o seară înainte de acest interviu. Pentru că trebuie să fiu sinceră si să recunosc, nu îi știam deloc melodiile. Am descoperit o femeie și o artistă frumoasă, caldă, sensibilă și mai ales aparte. Iar muzica ei nu este pentru toată lumea, asta e clar. Ea este cea care deține unul dintre cele mai bune albume indie din România și sunt sigură că nu știați asta. Primul său album “La capătul lumii” a primit mai multe nominalizări și a câștigat premiul pentru “Cel mai bun album al anului 2015”, înregistrând peste 10.000 de exemplare vândute. A susținut peste 300 de concerte în ultimii trei ani jumate reușind astfel să devină una dintre cele mai îndrăgite artiste independente. Anul trecut a fost singurul artist român cu două turnee susținute în paralel, respectiv turneul ”Povestești si Călătorești la Cărturești” și turneul ”PUR”, împreună cu band-ul său și cvartet de coarde în săli sau cluburi mari din țară. Turneul ”PUR” a fost susținut cu casa închisă în Sala Mare a Teatrului Național București, reușind astfel să fie clasată în categoria artiștilor importanți diin România.

Poate dacă am să vă spun cu cine a colaborat pe plan muzical o să vă dați seama mai repede despre cine vorbesc. Cu Trupa Vunk (pentru duetul “Nopțile trec (doar visele rămân)”, ce în 2013 a devenit genericul serialului TV  “Îngeri pierduți”, produs de Media PRO Pictures), Mircea Vintilă (pentru cântecul “Ceva se întâmplă cu noi”), Mircea Rusu (cântecul “Doi străini”), Walter Dionisie (“Prețul Corect”, “Nicicând doi”), compozitorul și pianistul Bobby Stoica (producător al primului său album), dar și din sfera internațională, remarcându-se colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul și pianistul argentian al trupei de succes Narcotango, nominalizată de două ori la premiile Latin Grammy sau cu Tongam Sirait.

Ce îmi place la ea? Chiar dacă nu este vizibilă și auzită pe la toate radiourile mari și comerciale, știe să se facă auzită. Nu aleargă după promovare și bifare a evenimentelor mondene și abia dacă dai de ea pentru un interviu. Ceea ce înseamnă că dacă îți place cu adevărat ce faci și știi cât de bun ești, nu ai nevoie de publicitate oriunde și cu orice preț. Îi apreciez muzica, strategia curată, sensibilitatea cu care își tratează publicul și mai ales vocea cu care reușește să atragă oamenii la concertele ei…cu casa închisă. Mai rar așa ceva!

Astăzi, Alexandra Ușurelu!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Paduraru Ramona 3 aprilie 2017 at 13:08

    Pur si simplu iubesc muzica Alexandrei Usuruleu! Abia astept al doilea album.

  • Leave a Reply