Frumusețe

M-am gândit că mi-ar prinde bine un curs de make-up

13 februarie 2017

Nu mai este nici un secret că sunt pasionată de beauty. Cumpăr produse cât pentru zece femei și le testez…pe mine. Ce nu mi se potrivește sau nu îmi place fac cadou mai departe la prietene. Mama mea, spre exemplu, a ajuns să beneficieze din când în când de rujuri, creme și farduri. O fericită! Vi s-a întâmplat vreodată să intrați în magazin și să stați cu orele? Mie mi se întâmplă des.

Așa mi-a venit ideea să fac un curs de make-up pentru începători. Dacă tot umplu casa de tot felul de produse, de ce să nu știu ceva mai mult. M-am gândit că așa învăț câteva lucruri de bază care pe viitor mă ajută să mă perfecționez puțin. Nu intenționez să ajung make-up artist, ci doar să îmi pot realiza un machiaj curat, fresh și fără greșeli. De-a lungul timpului, lucrând de zece ani cu camera video, am reușit să învăț câteva trucuri de la diferiți make up artiști, însă niciodată de ajuns. M-am decis să fac cursul de make up inițiere la Școala Internațională Christine Valmy. V-am povestit mai multe despre ea aici.

Acesta durează o lună de zile și pentru mine este ideal având în vedere programul foarte încărcat pe care îl am zilnic. Săptămâna trecută a fost prima din cele patru și s-a bazat pe teorie și cunoaștere. Am aflat ce pensule de bază trebuie să conțină trusa mea, anatomia și fizionomia feței, precum și zonele de iluminare și umbrire.

Pensulă – Fond de ten – poate fi plată sau circulară, de tip Kabuki sau Stiplle

2. Pensula – de corector – plată, fermă și îngustă.

3. Pensula de pudră  – este mare, moale și din păr natural

4. Pensula de blush – este mai mică decât cea de pudră și poate fi conică sau oblică.

5. Pensula de conturing –  este fermă, cu perii scurți, dreaptă sau oblică

6. Pensula de fard ochi – din păr sintetic sau natural

7. Pensula de sprâncene – este angulară sau fermă

8. Pensulă de eye-liner – fină, conică și fermă

Anatomia și fizionomia feței – acestea sunt foarte importante în realizarea machiajului pentru că ajută să rectifici forma feței. Cea mai “corectă” formă este cea ovală și nu are nevoie de nici o modificare. Liniile roz sunt zonele ce necesită iluminare, cele mov sunt zonele ce necesită umbrire. În felul acesta îți dai seama ușor ce trebuie corectat la fiecare formă a feței în parte.

Iată și trusa mea cu pensulele basic de care am nevoie, special cumpărată pentru acest curs.

Urmează partea practică săptămâna aceasta, așadar revin cu informații noi.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Georgiana 17 februarie 2017 at 2:30

    Imi place foarte mult de tine, si imi place ca vii intotdeauna cu lucruri interesante si cu interviuri cu oameni frumosi. Mult succes si tine-ne la curent cu progresul tau si ofera-ne niste detalii despre costul cursului si experientele tale. Multi pupici!

  • Leave a Reply