Călătorii

Am traversat Brooklyn Bridge

18 octombrie 2015

DSC05698

Podul Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Cu siguranță ați auzit de el și știți că leagă Manhattan și Brooklyn de New York City, traversând East River. Chiar dacă ne-a luat ceva timp să îl traversăm, cam vreo 1h jumate, sentimentul a fost unul de bucurie și satisfacție. Acum înțeleg cadrele frumoase filmate aici, în filmele romantice. Locul este special și unic.

noi2

Podul este unul dintre cele mai celebre și frumoase atracții ale orașului New York. La momentul construcției, Brooklyn, care a fost fondat de coloniști olandezi în secolul al 17-lea, era încă un oraș de sine stătător. De fapt, era chiar cel mai mare oraș al țării, iar la 15 ani de la inaugurarea podului cetățenii din Brooklyn au decis prin vot să devină cartier și parte integrantă a New York-ului.

DSC05705

DSC05711

Brooklyn Bridge are o lungime de 1.8 km, iar distanța dintre turnuri măsoară 486 de metri. Pietonii pot traversa podul pe deasupra rutei pentru mașini fără a fi deranjați de traficul care se află cu un nivel mai jos. Astfel se pot vedea cele mai superbe priveliști spre Manhattan. Pfiuu, deja îmi este dor.

DSC05721

Acestea sunt un motiv suficient pentru milioane de vizitatori care vin an de an să viziteze Brooklyn Bridge în vacanța lor la New York. Am auzit și cred pe cuvânt că podul este o splendoare, mai ales noaptea. Este iluminat de 160 de becuri de 100 W.

DSC05706

DSC05714

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply