Călătorii

Biblioteca publică din New York #NYPL

23 septembrie 2015

Nu îmi propusesem deloc să vizitez Biblioteca Publică, dar dacă tot am trecut pe lângă ea, iar locul arăta mult prea primitor, am zis de ce nu! În #NYPL se poate intra fără bilet și te poți plimba pur și simplu, în liniște, evident. Nu ai voie să faci zgomot și nici să îți bagi nasul chiar în toate cărțile expuse. Clădirea este imensă, veche dar superbă, cu multe camere de lectură unde se poate lucra în liniște (cu free wifi!) și un magazin de unde poți cumpăra tot felul de lucruri despre New York, dar și cărți foarte bune.

DSC05520

DSC05529

#NYPL este cea mai mare bibliotecă din oraș și găzduiește peste 16 milioane de volume. Dacă nu știați, este a treia ca mărime, după Biblioteca Congresului și cea din Boston, și bineînțeles că reprezintă un adevărat centru de interes pentru toți turiștii ce ajung în oraș.

Biblioteca Publică are semnată și o înțelegere cu cei de la Google. Proiectul se numește “Google Books Library Project”,  prin care s-a reușit scanarea a o parte din cărțile aflate în bibliotecă, fiind astfel mult mai ușor să le facă publice tuturor celor care accesează Google Books. Interesant, nu?

DSC05532

DSC05526

DSC05527

Bineînțeles că biblioteca dispune și de un site unde cei interesați pot afla toate informațiile referitoare la materialele valabile în bibliotecă, accesând cataloagele sau fișele cărților, dar pot afla și informații referitoare la evenimentele ce urmează să se desfășoare în incinta bibliotecii, cum ar fi lansări de carte, expoziții și chiar cursuri.

DSC05538

DSC05540

DSC05541

DSC05545

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply