Lifestyle

Mananc sanatos

4 septembrie 2013

Nu e prima data cand spun ca sunt adepta sportului. Merg la sala de doua sau chiar trei ori pe saptamana. Fac asta de mai bine de cinci ani. Ma simt excelent, imi da energie si ma echilibreaza. Si in timpul sarcinii am facut miscare pana in luna a saptea. Mai ponderat, dar nu am renuntat. Si asta m-a ajutat foarte mult. Chiar si dupa nastere. Cred cu tarie ca sportul sau miscarea de orice fel inseamna sanatate curata. Cat despre mancarea zilnica, nu sunt vegetariana, wegana si nici raw. Dar am grija sa mananc sanatos. Multe fructe, legume, lactate si carne slaba. Mai sunt si zile in care nu ma dau la o parte de la bunatati traditionale sau dulciuri. Pe acestea din urma le inlocuiesc cateodata cu fructe uscate sau seminte: caju, migdale, seminte de floarea-soarelui, de in sau pin.

La intalnirea Solaris:“Salveaza timp, mananca sanatos!” pe care am avut-o de curand am invatat cateva lucruri benefice pentru sanatatea mea. Spre exemplu: este suficient un pumn de seminte amestecate cu cateva fructe uscate pe zi, si nu toata punga asa cum am facut si eu de cateva ori. De ce? pentru ca o portie inseamna o friptura. Toata punga inseamna vreo 3-4 fripturi pe zi. Ceea ce este grav. Asadar, daca mananci toata ziua seminte nu inseamna ca ai mancat sanatos sau putin.

Si tot aici am invatat si o reteta de prajitura foarte usoara. Ai nevoie de cateva ingrediente simple: cateva migdale, caju, caise confiate, smochine, miere, mere si scorisoara.  Faci un pat de seminte/nuci strivite in mojar/ ori taiate in bucati mari, peste care adaugati fructele taiate in bucati mari si asezonati totul cu mierea amestecata cu scortisoara. Si uite asa aveti un desert delicios, usor facut si cel mai important sanatos. Si crede-ti-ma este si consistent. Se spune ca alimentatia sanatoasa este costisitoare si ca nu oricine o poate adopta. Eu cred mai degraba ca este la fel daca nu facem risipa si consumam strict cat trebuie.

Evenimentul Solaris s-a tinut la PrioriTea, iar prajitura a fost pregatita de Laura, gazda acestui loc minunat, de care eu am prins mare drag.

Voi ce mancati sanatos?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Manuel 16 septembrie 2013 at 7:20

    YAMMY ce bun dar ce e :))))))

  • Reply seo 27 octombrie 2013 at 7:55

    cred ca mancarea reprezinta un aspect din ce in ce mai neglijat in Romania. Eu cel putin stiu ca neglijez partea asta, stiu ca nu e bine, insa sper sa-mi revin …

  • Leave a Reply